Diari Levante-EMV la Safor. Secció ”Una setmana més!” Diumenge 08 de novembre de 2009

CONTENIDORS

     Jo no sé a vostès però a mi, la visió d’un contenidor de fem en el carrer arrimat a una vorera, m’ha produït sempre la mateixa impressió que si el poal de fem d’una casa estiguera al menjador. La visió dels dos, la del contenidor i la del poal, l’acompanye inconscientment de la pudor que fan quan estan oberts. Si el poal de fem de casa el guardem ben tapat a la galeria o discretament en eixe armari de la cuina davall del fregador no he entés mai com hem consentit que els poals de fem de les finques, que són els contenidors, estiguen enmig del carrer al costat de les persones.

     La solució, que estic segur que tots vostés ja coneixen, són els contenidors soterrats, aquells que no es veuen perquè estan dipositats sota terra, i on la gent llança la bossa del fem per una mena de bústia que esta a l’exterior i que habitualment té un disseny atractiu integrat en el mobiliari urbà. La bossa de fem desapareix de la vista engolida per una mena de tub i no hi ha males olors.

     Ja hi ha algun d’estos contenidors a la plaça del Prado, s’acaben d’instal·lar a la Vila Nova i tinc entés que, per contracte, la col·locació va inclosa dins de les obres de remodelació del carrer de Colom i del Passeig.

     Gandia posarà en marxa el 2010 una nova contracta de recollida de fem per a un termini de 10 anys. És pretén, lògicament, millorar el servei. Hi està recollit el canvi de tots els contenidors de la ciutat, que són, en l’actualitat, prop de mil. Em va preocupar, al principi, conèixer que, amb la nova contracta, sols anirien soterrats uns cinquanta contenidors. El tema aleshores estava encara damunt la taula i calia rectificar això. La xifra estimada del cost d’este període es de 67 milions d’euros, la qual cosa obligarà a publicar el concurs en el Butlletí de les Comunitats Europees.

    Esta setmana s’ha iniciat en l’Ajuntament el procés de licitació. L’avantprojecte i el reglament que regirà el servei bàsic varen ser aprovats dilluns passat en comissió. Amb el vot favorable de tots els grups politics municipals! El govern acceptà algunes de les al·legacions dels dos grups de l’oposició. Quina gran noticia que tots remen en la mateixa direcció buscant el millor per a la ciutat! Però una gran noticia també és que, per unanimitat, s’haja decidit augmentar la partida dedicada als contenidors soterrats. Gandia gaudirà d’un bon nombre d’aquests, la qual cosa permetrà millorar la qualitat de vida dels gandians i farà més amable la vista de l’entorn urbà.

     Els poals de fem de les finques, els contenidors, sota terra, una realitat! Cal desitjar que, en el futur, n’hi haja més i, a l’Ajuntament, tant de bo, que en properes carreres es reme també en la mateixa direcció. Hi guanyarà Gandia. Hi guanyarem tots!

Veure PDF pàgina diari

Aquesta entrada s'ha publicat en 003. Levante-EMV la Safor. 2009, Contenidors i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.