Diari Levante-EMV la Safor. Secció ”Una setmana més!” Diumenge 27 de gener de 2008

PROMESES ELECTORALS

     Si el PP tinguera raó quan ha afirmat repetidament  que el PSOE li va arrabassar el poder guanyant-li  les ultimes eleccions generals mobilitzant la gent, l’últim dia, mitjançant  missatges pel mòbil, hauria d’acceptar-se aquest sistema com a molt interessant, barat i accessible. Així doncs, qualsevol partit polític, el dia anterior dels comicis, enviaria els seus SMS malintencionats i, a més d’assegurar-se la victòria, ens estalviarien al personal mols milions de euros i molta tabarra.

     Però com que allò més segur és que, aleshores, aquelles eleccions les perderen perquè Aznar va ser un mentirós, respecte a l’autoria de l’11M, els partits polítics  han reprès el camí de tota la vida  —no canviar sendes velles per novelles—, i han començat les campanyes electorals, això d’anar poble per poble, plaça per plaça, prometen a la gent què faran ells si guanyen. Promeses electorals  que en la més gran descaradura alguna vegada es diu que són per a no complir-les. L’espectacle ha començat. El darrer cap de setmana hem vist ja als caps de llista fent-les.

     Que un líder d’un partit polític, que no ha governat mai, diga que els demes sempre ho fan malament, que ell ho farà millor i prometa als electors tot el que vulga, em sembla que, per a captar vots i voluntats, és fer el que toca. Que un líder d’un partit que ara no governa, però que pot tornar a governar, critique que el govern actual ho està fent tot malament,  diga que ell ho feia millor i faça promeses per a aconseguir retornar, també  seria el que toca         —encara que si anàrem a les hemeroteques li trauríem els colors. Però que el líder del partit que governa, desprès de presumir que ho ha fet bé, prometa que, si el votem a ell i continua  governant, apujarà dos-cents euros  lineals  les pensions  mínimes col·locant-les en 850 i 700 euros, a mi, em rebolica els budells! Per què no ho fa ja? Si vostè és ara el president del govern?

     La impressió que em donen tots, que estan parlant a un ramat de borrecs oferint-nos una saborosa garba de bledes és irritant.

 AJUNTAMENT I HIPOTEQUES

     La noticia de que l’Ajuntament de Gandia s’ha subrogat la hipoteca de la vivenda d’una dona perquè no podia pagar-la cedint-li-la desprès en regim de lloguer, ha cridat l’atenció de gran part dels mitjans d’informació i de no poques persones interessades en el tema.

     D’entrada, cap dels grups municipals ha mostrat un clar rebuig a la decisió  —hauria sigut políticament incorrecte—, l’accepten amb alguna matisació , però a mi la mesura em causa no pocs dubtes i em planteja alguna qüestió.

    Es tracta d’un cas aïllat o s’inicia, amb aquesta, una línia d’actuació? Atenent el que s’ha llegit en la premsa, és admissible que quan una entitat bancària, un particular o els dos, s’equivoquen en les sumes o en les restes —llig que la persona tenia una pensió no contributiva de 312 euros mensuals i li eixia  a pagar 750 euros de hipoteca al més—, el ajuntament de tots solucione la situació particular d’aquesta manera? Hi pot haver-hi un efecte crida de llestos i espavilats? Igual podria ser una jugada interessant, a llarg termini, perquè, aleshores,  l’Ajuntament dispose  d’una reserva de vivendes pròpies per a atendre qui sap quines necessitats socials en el futur?

     Però hi ha una qüestió que em ronda pel cap: és aquesta una tasca o una acció que pertoque realitzar a un Ajuntament d’una ciutat de prop de 80.000 habitants?

 L’IDIOMA  “GANDIANO”

     La Mare de Deu Santa!  Gandia trilingüe?

Veure PDF pàgina diari

Aquesta entrada s'ha publicat en 002. Levante-EMV la Safor. 2008, Promeses electorals i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.